Facaderenovering – Bring nyt liv, til et nedslidt hus. En medtaget facade kan både være grimt at se på, men den kan også nedsætte bygningens isoleringsevne. Når kulde og fugt trænger ind i murværket, slipper varmen slipper ud. En renovering af husfacaden kan derfor øge husets isoleringsevne og dermed give dig en mere energivenlig bolig.


Typiske facadeproblemer

 • Revner i murværket – der bliver ved med at dukke op
 • Afskalninger i facaden
 • Dårlig materialeanvedelse på facade – Behov for hyppig vedligeholdelse
 • Utidssvarende husfacade
 • Ønske om minimal vedligeholdelsesfri facade

“Problemerne kan løses en gang for alle”

Hos KBH-Murer har vi udført mange renoveringsprojekter, derfor har vi den fornødne erfaring og ekspertise til at levere et perfekt resultat hver gang.

Vælg typen af facaderenovering

Der er en række faktorer, som der skal tages højde for ved valg af den rigtige facaderenovering, som eksempelvis arkitektoniske fremtoning, budget samt vedligeholdelse.

Murværkets tilstand – Ved store revner i murværket, er det hensigtsmæssigt at indsætte jern på udvalgte steder i murværket. Er der tale om mindre revner, kan det være tilstrækkeligt med net-pudsning.

Bygningens beliggenhed – Er bygning udsat for hård belastning (vind, vejr, forurening) ville det være formålstjenligt at anvende grovpudsning eller en net-pudsning.

Vedligeholdelse – De forskellige behandlingsmuligheder har forskellige hårdførhed. Eksempelvis vil en grovpudsning, kræve væsenligt mindre vedligeholdelse i forhold til vandskuring.

Budget – Prisen for net-pudsning er væsentlig lavere end ved omfugning (udfræsning og ilægning af nye fuger). Erfaringer viser at facadebehandling med netpuds, giver et vedligeholdelsesfrit hus i op til 10-12 år. Nye fuger i murværk kræver ingen vedligeholdelse. Udføres omfugningen korrekt, vil de kunne holde i 100 år uden større opmærksomhed.

Typiske renovationsopgaver

Inden man påbegynder et renoveringsprojekt skal man beslutte sig for facadens endelige udtryk / udseende da der findes utallige af renoveringsmuligheder, for blot at nævne nogle få:

Sætningsskader

Disse typer beskadigelser opstår typisk, hvis fundamentet eller bygningen har givet sig. Disse skader opstår på de svageste punkter på bygningen, som er områderne omkring vinduer, døre eller lign. Sætningsskader kan medføre, at fugt kan trænge ind i bygningen, derved sker der en langsom nedbrydning samt svækkelses bygningskonstruktionen.Sætningsskader repareres ved at fræsning, montering af rustfrit armeringsjern, påføre betonfuge rundt om jernet for til sidst at påføre en fuge magen til bygningens eksisterende fuger, derved opnår overfladen en ensartethed.

Murer i København reparere sætningsskader

Fugning

Fuger bliver med tiden mørke og begynder at smuldre.
Dette betyder at fugerne i mellem murstenene bliver svage og disse kan let skrabes ud. Fugerne har stor betydning for holdbarheden på murværket. Dårlige fuger kan endvidere medfører fugtskader samt en hurtigere nedbrydning af murstenene.
Omfugningen foregår ved, at man fræser 13-20 mm af fugerne ud. Derefter påføres en ny fuge, hvorefter hele murværket bliver afsyret. Dette betyder, at facadens udtryk vil fremstå nyere, da murstenene er blevet renset for kalk og snavs og fugerne udadtil er nye.

Murerfirma i København tilbyder fugning af murværk

Sokkelpuds

Der kan være mange årsager til, at en sokkel slipper eller revner. En af de hyppigste årsager er fugt, samt vridninger i fundamentet. Det er vigtigt at være opmærksom på fugt, da dette kan brede sig til resten af murværket og give fugtproblemer på ydre- og indervægge i resten af bygningen
Vi sørger for at sokkelen er tæt og står med et ensartet udtryk. Dette sikrer holdbarheden på sokkelen. Det er også muligt at filtse eller male sokkelen med en fugtafvisende maling.
Murer i København udfører sokkelpuds

Der findes uanede muligheder hvis du har brug for skæddersyede løsninger. Vi har lavet mange kreative løsninger og kan sammensætte den perfekte løsning i samarbejde med dig.

Facade renovation – Professionel rådgivning

Der findes mange produkter og behandlingsformer til en facaderenovering. Det kan være svært at overskue, hvilke produkter der er de rette til ens facade. På baggrund af vores erfaring inden for byggebranchen, kan vi give dig gode råd og vejledning inden vi påbegynder renovering af din facade. Vi hjælper dig gerne med at finde de rette produkter og den bedste behandlingsform, så du er sikker på at få et visuelt sammenhængende hus.

Inden vi går i gang med en renovering af din facade, fastlægger vi sammen med dig opgavens omfang og de muligheder som murværket tillader.

Du har også mulighed for at få isoleret facaden i forbindelse med en facaderenovation. Vælger du denne løsning vil du tydeligt kunne mærke dette på varmeregningen, endvidere har du mulighed for at udnytte håndværkerfradrag til, at for at fratrække udgifterne til arbejdslønnen. Læs mere herom på skats hjemmeside.

Murer udfører facaderenovering i form af fugning af murerværk

Renovering af facade – mindre reparation

Hos KBH-Murer har vi solid erfaring med mange forskellige typer mureropgaver indenfor husfacader. Er der behov for mindre reparationer af din facade vil disse også blive udført. Mindre renoveringer vil ikke nødvendigvis falde ind under en decideret facaderenovering, men i stedet blive blive kategoriseret som selvstændige reparationer. En typisk reparationsopgave kan eksempelvis indebære:

 • Reparationer af revner i murværk
 • Reparation af beskadiget fuger
 • Sokkel pudsning
 • Reparation af fuger
 • Udskiftning af sålbænke
 • Reparation af gesimser
 • Udskiftning af beskadiget mursten

Fast pris på facaderenovering

Når du indhenter et tilbud hos KBH-Murer udregner vi altid en fast pris på din opgave, inden vi påbegynder murerarbejdet. På den måde sikre vi dig mod uforudsete ekstraomkostninger. Vi er professionelle murer og vi gøre os store anstrengelser i at levere et kvalitetshåndværk efter de nyeste byggetekniske standarder.

Facaderenovering i københavn, udføres af dygtig murerfirma

Få et tilbud på facaderenovering i København

Hos Murerfirma KBH-Murer udfører vi alle typer af murerarbejde i hele København og omegn. Du er velkommen til at indhent et tilbud hos os, helt uforpligtende. Du skal blot udfylde vores tilbudsformular, så udregner vi et tilbud på dit boligprojekt. Er der behov for en besigtigelse, kontakter vi dig – det er gratis. Vi står klar til at tage imod din henvendelse og besvare gerne eventuelle spørgsmål. Vi glæder os til at høre fra dig.