Vi kan hjælpe dig med at reparer alle typer tagskader eller bygge et nyt tag. Vi arbejder tæt sammen med et dygtigt tømrerfirma, så vi kan tilbyde dig en fornuftig totalløsning på helt nyt tag samt tagkonstruktion. Hos KBH-Murer tilbyder vi kun taglægning med teglsten, men til gengæld har vi ekspertisen og erfaringen til at kunne levere et perfekt resultat hver gang.


Nyt tag – farver og overflader

Teglstenproducenter har farveoversigter, så du kan se, hvilke farver du kan vælge når du skal have lavet nyt tag. I de fleste tilfælde vil det dog være mest oplagt at erstatte de gamle tagsten med nye i den samme farve, derved sikres en visuelt sammenhængen bygning.

Der har i de senere år været en tendens til at få lagt sortglaserede tegl på almindelige villaer. Dette er dog ikke altid en god ide, fordi genskæret fra glaserede tegltagsten har et stort genskin og dermed påføre naboen gener.

Holdbarhed på et nyt tag med teglsten

Et tegltag kan typisk holde i 60-100 år. Dog kan en stor del af tagstenene genbruges i længere tid end angivet. Tagstenene har med andre ord en længere holdbarhed end selve tagkonstruktionen samt undertaget. Det er netop af denne årsag at det er vigtigt at tagkonstruktionen og undertaget udføres efter de byggetekniske foreskrifter.

nyt tag opføres af profesionelle murer i Kø

Nyt tag giver dit hus får et ansigtsløft

Husets tag er et afgørende element for det samlede indtryk af dit hus. Et gammelt og misvedligeholdt tag kan hurtigt få hele dit hus til at se slidt ud. 

Når du får et nyt tag, gør det derfor noget rigtig godt for helhedsindtrykket af dit hus. Huset fremstår simpelthen nyere og mere velholdt.

Udskiftning af tag

Hvis du opdager skader på dit nuværende tag, står du over for et valg om, hvorvidt du skal reparere på det eksisterende tag eller få et helt nyt tag. Ofte afhænger den beslutning af skadens størrelse og tagets generelle stand. 

Er dit tag i forvejen af ældre dato, kan det være en fordel at vælge et nyt tag. På den måde sikrer du dig selv mod ubehagelige og dyre overraskelser i fremtiden.

Det kan nemlig blive en rigtig dyr affære, hvis dit tag bliver utæt, og der kommer regn og fugt ind i dit hus. Det kan i værste fald forårsage fugtskader i andre dele af huset – og så risikerer du at stå over for skader af et helt andet omfang og med meget større udgifter til følge, end hvad et nyt tag ville koste.

Men hvor længe kan et ny tag holde?

Et tags levetid afhænger selvfølgelig af, hvilken type tagbelægning, du har. Som en tommelfingerregel har alle slags tage en levealder på minimum 25-35 år. Stråtag har som regel en lidt kortere levetid end fx tegltag, der gerne holder en del længere. Levealderen på dit tag afhænger selvfølgelig også af ydre forhold som vind, vejr og vedligeholdelse.

Overvejer du at lægge et nyt slags tag?

Normalt skal du ikke søge kommunen om tilladelse til at skifte dit tag ud, men der kan dog være regler i en lokalplan for boligområdet eller servitutter på din grund, som stiller krav til taglægningens type og tagets udformning.

Indhent tilbud på nyt tag

Mange belægningstyper til dit nye tag kræver også montering af et undertag og indimellem en helt ny tagkonstruktion. Alternativt kan det være, at huset er gammelt, og at det derfor er på tide at udskifte tagkonstruktionen. Uanset årsagen til at du gerne vil have et tilbud på en ny tagkonstruktion, finder du den bedste service her.

Valget af den rette tagkonstruktion er selvfølgelig afhængig af, hvilken type belægning du ønsker på dit tag, men også af arealet. Det endelige tilbud på din nye tagkonstruktion aftales efter en besigtigelse.