Pudsning af væg er vores absolutte kernekompetence. Vi er erfaren samt rutineret murer, der udfører alle typer af pudsarbejde. Det gælder både pudsning af væg indendørs, såvel som udendørs pudsopgaver. Pudsede vægge kan også bruges kreativt sammen med andre typer af overflader, læs mere om hvad vi tilbyde


Pudsning af væg indendørs

Der er ingen specifikke byggetekniske årsager for at pudse en indvendig væg op. Der kan dog være en række visuelle og kosmetiske årsager:

 • Skjul de gamle fliser på badeværelsesfliser eller fliserne i køkkenet.
 • Skjul beskadiget fuger og mursten.
 • Ret op på en ujævn væg.
 • Få lysnet rummet op.
 • Få en plan og minimalisk overflade.

En Pudset væg danner en god bund for en efterfølgende overfladebehandling med eksempel vis maling.

Pudsning af væg udendørs

De fleste husfacader er opført af mursten/tegl kan pudses op. Pudsen binder sig bedst på de røde håndstrøgne eller blødstrøgne sten, fordi de har en mere grov overflade. De gule nye sten kan være vanskeligere at få pudsen til at hæfte sig på. Er du tvivl om hvilken type facade du har, så er du velkommen til at kontakte os.

Hvis husmuren er behandlet med eksempelvis malet, kan denne først pudses, når malingen er fjernet. Er der tale en ældre mur og er underlaget revnet eller skrøbligt, er det være en god løsning med et armeret pudslag. Hvis muren har større revner i fuger og/eller sten, skal disse udbedres før pudsning af væg påbegyndes, se evt facaderenovering.
Blankt murværk kræver ingen særlig vedligeholdelse, dog kan der med tiden opstå slidtage, der kan gøre det hensigtsmæssigt at pudse mureren op.

En pudset væg kræver mere vedligeholdelse end en blank murstensvæg. Puds er meget porøs og derfor mere sart over for stød og slag end alm. murværk. Hvis du er tvivl om denne løsning er den rette for dig, så kontakt os.


Det er en oplagt løsning at få pudsede vægge, når du skal reparere en gammel og slidt facade, fx hvis:

 • Der er skader i mange af stenene.
 • Stenenes overflade er begyndt at skalle af.
 • Der er store skader i fugerne.
 • Der er murbier, som har udhulet fugerne.
 • Du ønske at pudse din facade fordi du synes, en pudset væg er pænere end murstenene.

Med puds kan du opnå forskellige overflader og udtryk, afhængigt af hvor meget puds der påføres og hvordan.

 • Dækkende puds – Pudse væg med 2-3 lag. Herved opnåes en heldækkende pudsning, hvor fugerne ikke kan ses
 • Tyndpuds – Pudse væg med et tilstrækkeligt tyndt lag, at konturen af mursten skinner igennem
 • Indfarvet tyndpuds – Giver facaden farve, Derved undgår du at skulle efterbehandle med maling.

Pudse væg med tyndpuds

Murede vægge kan efterbehandles på flere måder, med tyndpuds kan du opnå en masse spændende visuelle udtryk. Filtsning, berapning, sækkeskuring og vandskuring er blandt de mere populære løsninger.

Pudsning af væg
Vandskuring
Pusning af facade berapning
Berapning
pudsning af facade - filtsning
Flitsning
sækkeskuring
Sækkeskuring

Med ovennævnte muligheder kan du opnå helt unikke fremtoninger, afhængig af hvor meget hård og hvor længe der skureres hen over murstenene.

Kontakt os

Hvis du går og overvejer en pudsning af facaden, så tag en samtale med os. Vi hjælper dig til at finde en skræddersyet løsning, der både passer til din behov og økonomi. Vi deler gerne ud af gode råd og vejledning.
Her hos KBH-murer klarer vi langt de fleste opgaver. Gennem tiden har vi hjulpet mange kunder til et holdbart og flot murværk – altid med udgangspunkt i deres ønsker og behov.Vores murere er faguddannede og har stor ekspertise inden for branchen. Grundighed og god service er nøgleord hos os ved både små og store projekter. Kontakt os og høre mere om, hvad vi kan tilbyde.